IRIS Nederland | Canon Information Management Solutions

Word jij onze nieuwe Business Consultant?

Professionals efficiënter, slimmer en veiliger laten werken. Dat is onze missie bij IRIS Nederland in Elsloo. Als Business Consultant heb je hierin een belangrijke rol.

Jij adviseert onze klanten over het gebruik en de implementatie van IT-oplossingen. Om zo hun zakelijke doelstellingen te bereiken. Met jouw werk maak en houd je onze klanten blij en bouw je verder aan onze relaties in het binnen- en buitenland.

Jij maakt onze klanten blij

Ieder bedrijf heeft behoefte aan technologische oplossingen. Zeker in deze tijd waar veel informatie digitaal wordt gedeeld. Daarom is het belangrijk dat een bedrijf digitaal alles op orde heeft.

Als Business Consultant geef jij hierover de juiste adviezen. Dat is jouw belangrijkste taak bij IRIS Nederland. Daarmee heb je een cruciale rol. Door jouw werk stel je de klant in staat de juiste keuze te maken om efficiënter, slimmer en veiliger te werken.

Jij zorgt ervoor dat ontworpen oplossingen worden gerealiseerd. En daarmee bewaak je onze kwaliteit. Dat doe je vanuit Nederland en ook vanuit het buitenland. Dat maakt jouw werk divers.

IRIS-ECM---Careers-Business-Consultant-3

Wat ga je doen als Business Consultant bij IRIS?

Je gaat je als Business Consultant vooral bezighouden met het:

 • demonstreren en positioneren van technologische oplossingen.

 • vertalen van business, functionele en technische requirements naar een solution design.

 • helpen van klanten bij het samenstellen van business cases.

 • communiceren met de klant en het projectteam.

 • opbouwen van een duurzame relatie met de klant. Zo houd je de klant binnenboord.

En er is meer. Zo ondersteun je ook het team Sales & Marketing. Dat doe je door onder andere beurzen en andere evenementen te bezoeken, in binnen- en buitenland. Ook lever je input voor marketing gerelateerde activiteiten.

Dit zijn wij

Werken bij IRIS Nederland betekent werken bij een toonaangevende specialist op het gebied van Information Management. Sinds 1996 bieden wij strategisch advies, softwareoplossingen, systeemintegraties en technische ondersteuning op het gebied van content services en workflow automation.

Iedere dag doen we er alles aan onze klanten uitzonderlijke kwaliteit, service en waarde te bieden. Ons werkgebied is groot: van Europa tot het Midden-Oosten. De combinatie van onze specialistische kennis, onze jarenlange ervaring en het vermogen om innovatieve technologie te leveren maakt ons dé partner voor organisaties die hun documentstromen, werkprocessen of bedrijfsvoering willen stroomlijnen.

IRIS Nederland logo

Dit wordt jouw team

Als Business Consultant werk je in een hybride rol en maak je deel uit van het Service Delivery team. Dit doet je vanuit ons kantoor in Elsloo, met ruim 30 collega’s.

Samen zijn we 1 grote familie. We hebben een aparte ruimte ingericht om samen te lunchen en te ontspannen, waarbij we regelmatig darten of bijvoorbeeld samen voetbalwedstrijden kijken. Ook beschikken we over een bedrijfskantine die we delen met de andere huurders van ons kantoorpand.

En ook buiten het werk zien we elkaar regelmatig. Zoals bij ons jaarlijkse personeelsweekend. Daar maken we ieder jaar weer samen mooie herinneringen.

Dit ben jij

Jij bent iemand die goed aanvoelt waar de klant behoefte aan heeft en op welk kennisniveau de klant zit. Jij denkt echt mee en overtuigt de klant met jouw kennis en presentatievaardigheden.

Daarbij sta je sterk in je schoenen. Je bent bereid te reizen, want behalve in Nederland werk je ook regelmatig in het buitenland.

Je houdt jezelf daarnaast op de hoogte van trends en ontwikkelingen in het vakgebied en houdt nieuwe ontwikkelingen up-to-date.

Ook heb je oog voor commerciële kansen. Verder neem je mee:

 • minimaal een hbo-diploma, in de richting Informatiekunde, (Business) Information Management of Business IT & Management).

 • ervaring in een soortgelijke functie, zoals business analist.

 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Ontwikkel jezelf

Samen bouwen aan een mooie toekomst

Bij IRIS Nederland vinden we het belangrijk dat onze medewerkers langere tijd met plezier bij ons werken en zich kunnen ontwikkelen.

Daarom bieden we ondersteuning met een goed inwerkprogramma, relevante trainingen en cursussen. Jouw eigen ambitie staat hierin centraal, als bedrijf en collega’s supporten wij elkaar om te groeien.

En dit krijg je van ons

 • Een marktconform salaris dat past bij je ervaring en kwalificaties.

 • Bonusopportunity van € 2.500 per jaar. Dit bedrag is deels gekoppeld aan persoonlijke doelstellingen en deels aan het bedrijfsresultaat.

 • De mogelijkheid om deels thuis te werken, fulltime (36-40) dienstverband.

 • 30 verlofdagen per kalenderjaar en een vakantietoeslag van 8%.

 • Een leaseauto of mobiliteitsbudget en een vergoeding van gemaakte kosten tijdens zakelijke reizen.

 • Goed pensioenplan.

 • Een fietsplan waarmee je voordelig een nieuwe fiets kunt aanschaffen en onderhouden. Zo kun je gezond en milieuvriendelijk naar je werk gaan, of gewoon genieten van een mooie fietstocht in je vrije tijd.

Is dit de baan die jij zoekt?

Stop dan nu met zoeken. Solliciteer en wordt onze nieuwe collega!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Bel of mail Björn Geelen, Co-Managing Director, via 043-408 6600 of bjorn.geelen@irisecm.com.

Björn Geelen
Björn GeelenCo-Managing Director